Urmareste-ne pe

Actualitate

A fost deschis Târgul de Crăciun Oradea 2019. Peste 14 kilometri de ghirlande vor împodobi Oradea (FOTO / VIDEO)

Publicat

pe

Piața Unirii din Oradea s-a umplut de lume, vineri seară, la deschiderea Târgului de Crăciun, ediția 2019. Evenimentul a debutat cu pornirea iluminatului de sărbători în orașul de pe Criș. Anunțată pentru ora 18, numărătoarea inversă a început, însă, cu o întârziere de aproximativ 5 minute.

Mai mulți copii, însoțiți de viceprimarul Florin Birta, au apăsat butonul care a iluminat centrul Oradiei, chicotind veseli când au văzut rezultatul.

Singurul inconvenient a fost că roata carusel, amplasată în zona Bisericii cu Lună, nu a fost pusă în funcțiune şi nu a putut fi încărcată cu pasageri, din cauza lipsei unor autorizații.

„Venită pentru prima dată în România, roata-carusel, vedeta Târgului de Crăciun, a început procesul de autorizare pentru funcţionarea în condiţii depline de siguranţă, din momentul în care a ajuns în ţară. Deoarece producătorul slovac al instalaţiei nu a transmis până în acest moment toate documentele necesare autorizării, în acest sfârşit de săptămână, roata nu va putea fi pusă în funcţiune”, au anunțat reprezentanții Asociației pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune.

Oricum, cei care au trecut prin Piața Unirii nu au dus lipsă de activități. Prichindeii s-au înghesuit să își facă poze cu Moș Crăciun, dar și la patinoarul de mari dimensiuni. De asemenea, pe lângă roata-carusel, ale cărei luminițe au strălucit, totuși, vineri seară, la Târg a fost amenajat şi un carusel mai mic, pentru copilaşi, şi un trenuleţ colorat.

Înalt de 12 metri, bradul ecologic din centrul pieței a fost mult mai bogat decât în alți ani, fiind plin cu globuri şi luminiţe.

De asemenea, în zona desfășurării Târgului de Crăciun au fost instalate figurine luminoase, atractive pentru vizitatori.

O zonă mai puțin bogată în decorațiuni a fost cea dinspre stația de tramvai, pentru a face loc spectatorilor la concertele programate în Piață.

Potrivit municipalității, anul acesta, până la Crăciun, Oradea va fi împodobită cu 14 kilometri de ghirlande şi peste 300 medalioane şi figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea au diferite forme: de brăduţi, fulgi de nea, steluţe, reni, arcade luminoase. Valoarea lucrărilor şi a componentelor aferente decoraţiunilor se va ridica la o jumătate de milion de euro.

Vezi cum arată Târgul de Crăciun. Foto: Szilagyi Lorand!

Mai mult
Advertisement
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *