Urmareste-ne pe

Actualitate

Se montează luminițele de Crăciun în Oradea. Vezi ce figurine vor împodobi zona centrală!

Publicat

pe

Luni a început montarea iluminatului festiv în Oradea.

Anul acesta, luminițele de Crăciun vor fi montate doar în zona centrală, mai exact în Piața Unirii, pe strada Vasile Alecsandri, pe Podul Sfântul Ladislau, respectiv pe străzile Libertății, Iosif Vulcan și Republicii.

Oradea va fi împodobită cu figurine 3D, leduri albe calde, bannere luminoase, țurțuri și perdele de lumini, precum și un brad de 15 metri decorat cu globuri și fundă roșie. În zonele menționate se vor regăsi și decorațiuni sub formă de reni, spiriduși, urși, soldăței, conuri și chiar un Moș Crăciun”, se explică într-un comunicat transmis de Primăria Oradea.

Luminițele vor fi aprinse în cursul zilei de vineri, 3 decembrie, și vor rămâne montate până de Bobotează, respectiv pe 6 ianuarie 2022.

Decorațiunile sunt asigurate de MK Illumination, iar montajul de către Agenția de Dezvoltare Oradea, care a preluat și iluminatul public.

Bugetul pentru iluminatul festiv alocat pentru anul 2021 în Oradea este de 553.300 de lei plus TVA.

Când va avea loc Târgul de Crăciun în Oradea

Pe de altă parte, anul acesta în Oradea va avea loc din nou Târgul de Crăciun.

Evenimentul, organizat tot în Piața Unirii de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR – Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, va avea loc în perioada 3 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022.

Între altele, în Piața Uniri vor fi montate 37 de căsuțe din lemn pentru agenți economici din sectoarele alimentar și non-alimentar, dar și 10 zone pentru amplasamente de tip construcție proprie food truck.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *