Urmareste-ne pe

Actualitate

Poartă termică şi teste rapide pentru depistarea COVID şi la Spitalul Judeţean

Publicat

pe

Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean a fost dotată luni cu poartă termică şi teste rapide pentru depistarea anticorpilor produşi de noul coronavirus. Măsurile de precauţie au fost luate cu scopul evitării riscului răspândirii virusului printre cadrele medicale.

Poarta termică, comandată în urmă cu 2 săptămâni, scanează şi semnalează temperatura persoanelor care trec prin ea, funcţionează pe bază de infraroşu şi este prevăzută cu monitor.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, coordonatorul spitalelor din Bihor, „poarta termică este un dispozitiv care funcţionează pe bază de infraroşii, cu monitor în care se vede cum aparatul scanează orice persoană intrată într-o încăpere şi semnalează cu culoarea roşie orice depăşire a unei anume temperaturi, care poate fi setată. Noi am setat-o la 38 de grade”.

De asemenea şi testele de rapide, dar de o precizie inferioară analizorului PCR, pot fi deja folosite la UPU pentru persoanele care au temperatură de peste 38 de grade, iar rezultatul se află în cel mult 10 minute. „Se înţeapă persoana în deget, se ia o picătură de sânge şi un analizor indică existenţa sau inexistenţa unor anticorpi”, a spus dr. Carp.

Potrivit coordonatorului, persoana considerată suspectă urmează un circuit special la UPU pentru a reduce riscul îmbolnăvirii altor persoane.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *