Urmareste-ne pe

Sanatate

Băiețel de 3 ani, unul dintre bihorenii nou diagnosticați cu coronavirus

Publicat

pe

sursa foto: Flickr / Christiaan Triebert

Încă patru noi cazuri de infectări cu Covid-19 au fost diagnosticate, de joi până vineri, în Bihor, printre bolnavi numărându-se și un băiețel în vârstă de 3 ani, după cum au informat surse medicale.

Copilul, care locuiește într-o comună din Bihor, a fost dus zilele trecute la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean și internat la secţia de Interne. Conform protocoalelor instituite în contextul pandemiei, micuțul a fost ţinut izolat într-un salon până la primirea rezultatului analizei, iar după diagnosticare a fost transferat la Spitalul Municipal Gavril Curteanu, spital Covid.

Aici el va fi tratat atât pentru virus, cât și pentru afecțiunile pentru care fusese internat la Județean.

Vineri dimineață, numărul total al bihorenilor diagnosticați cu noul coronavirus a urcat la 665.

În cursul zilei de joi, în laboratoarele Spitalelor Județean și Municipal s-au făcut, în total, 161 de teste PCR pentru depistarea Covid-19. Până acum, s-au făcut în total 19.564 de teste.

Pe de altă parte, conform unui comunicat semnat de prefectul Dumitru Țiplea, în ultimele 24 de ore, în Bihor au fost declarați vindecați de Covid încă 17 pacienţi, numărul acestora ajungând până acum la 571, iar rata de vindecare urcând astfel la 86,52%.

În ultimele zile nu a mai fost raportat nici un deces, numărul acestora rămânând oficial la 22 (un caz raportat greșit).

Vineri dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internate 97 de persoane (din care 72 cazuri active), iar în carantină mai sunt 9 bihoreni.

În cursul zilei de joi, polițiștii bihoreni au verificat 1.326 de persoane aflate în izolare la domiciliu, aplicând pentru nerespectarea acestei măsuri o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei.