Urmareste-ne pe

Actualitate

Cel mai mare centru de carantină din Bihor se închide!

Publicat

pe

foto arhivă, Jandarmeria Bihor

Cel mai mare centru de carantină din județul Bihor în lupta anti-Covid 19, amenajat la Hotelul Ceres, din Băile 1 Mai, se va închide începând de duminică, 21 iunie, a anunțat, vineri, Prefectura Bihor.

Astfel, arată sursa citată, persoanele care mai sunt în carantină vor fi mutate în centrul de la Pădurea Neagră, unde la începutul crizei, mai mulți carantinați au reclamat condiții insalubre.

„În prezent, în centrul din Hotelul Ceres se află 9 persoane, din care 7 sunt carantinate la cerere, iar 2 pentru încălcarea izolării la domiciliu, conform măsurilor în vigoare. Persoanele care nu finalizat perioada celor 14 zile de carantină la momentul închiderii centrului din Ceres vor fi transferate în centrul din Pădurea Neagră, care are o capacitate de 48 de locuri”, arată un comunicat al Instituției Prefectului.

Conform documentului, starea de sănătate a persoanelor carantinate va fi monitorizată în continuare, conform prevederilor legale.

De asemenea, Hotelul Ceres, care are o capacietate de 460 de locuri, va fi pregătit și reintrodus în circuitul turistic. Direcția de Sănătate Publică Bihor va aplica măsurile specifice de igienizare și dezinfecție pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

„Închidem astfel încă un capitol din lupta pe care am dus-o împotriva Covid-19. Rămânem vigilenți și pregătiți să reactivăm centrele de carantină din Bihor, dar sperăm că nu vom fi nevoiți să o facem. Bihorenii trebuie să respecte, ca până acum, măsurile sanitare în vigoare, în special portul măștii, igiena mâinilor și distanța de 1,5 metri între persoane”, a declarat, conform comunicatului, prefectul Dumitru Țiplea.

Până în prezent, în județul Bihor au fost diagnosticate cu Covid-19, în total, 665 de persoane, dintre care 571 s-au vindecat, iar 22 (un caz raportat greșit) au decedat.

Vineri dimineață, numărul cazurilor active din județ era de 72.

Citiți și articolul:

Băiețel de 3 ani, unul dintre bihorenii nou diagnosticați cu coronavirus

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *