Urmareste-ne pe

Actualitate

Bolojan s-a răzgândit: Primăria Oradea investeşte 184.000 lei în fotbal

Publicat

pe

După ce ani de zile s-a ţinut departe de fenomenul fotbalistic, lăsând clubul FC Bihor să intre în faliment, primarul Ilie Bolojan s-a răzgândit.

Consiliul Local a hotărât joi, cu votul consilierilor PNL şi PSD, finanţarea Atletic Club Oradea 1910 în sezonul fotbalistic 2019-2020 cu 184.000 lei din bugetul total de 450.000 lei.

„Acest proiect a început în 2016, au trecut două sezoane fotbalistice, oamenii s-au implicat şi au susţinut echipa. Pe măsură ce aceasta înaintează în ligile superioare, costurile vor creşte. Pentru liga a patra, acesta este costul de finanţare, dar pentru liga a treia vor fi alte costuri, mai mari”, a declarat viceprimarul Florin Birta. Implicarea municipalităţii în asociaţia de fotbal se doreşte a fi una de durată. „Până în 2024, la finalizarea noului stadion (n.r. de la ieşirea din Oradea către Băile Felix) să avem măcar o echipă de liga a doua”, a spus Birta.

Primăria şi APTOR vor deveni membri asociaţi alături de fondatorii clublui. Asociaţia Sportivă Club Atletic 1910, care a câştigat de-a lungul timpului campionatul naţional de fotbal atât în Ungaria cât şi în România, a fost reînfiinţat de un grup de pasionaţi în 2017, după dispariţia din viaţa sportivă în 1963.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *