Urmareste-ne pe

Actualitate

Coronavirus în Bihor: Peste 600 de cazuri active, două comune în „scenariul roșu”

Publicat

pe

Bilanțul Covid-19 în Bihor a ajuns, miercuri dimineață, la un total de 20.600 de persoane diagnosticate, dintre care 611 sunt cazuri active, 893 sunt decese înregistrate pe fondul bolii, iar 19.096 persoane au fost vindecate, au anunțat Direcția de Sănătate Publică și Prefectura.

Față de ziua precedentă, au fost diagnosticate 61 de cazuri noi, la 674 de teste efectuate, fapt ce indică o rată de pozitivare de 9%.

Din totalul cazurilor, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate două decese și 65 de vindecări.

În ce privește vaccinările, comunicatul precizează că în ultima zi au fost vaccinate 1186 persoane. În total, 6.648 bihoreni au primit inclusiv a doua doză, iar până acum au fost înregistrate 28 de reacții adverse.

Șefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, a declarat pentru G4Media.ro că majoritatea covârşitoare a reacţiilor adverse „au fost reprezentate de dureri la locul inoculării” şi doar două cazuri au prezentat reacţii anafilactice după administrarea vaccinului, „manifestată prin dificultăţi de înghiţire”, „la care a fost acordat primul ajutor cu celeritate iar în prezent starea celor două persoane este în afara oricărui pericol”.

Până acum în județ s-au pierdut 17 doze.

În ce privește repartiția cazurilor pe localități, două comune sunt în „scenariul roșu”. Este vorba despre Șinteu, care o rată a infectărilor de 8,30 cazuri Covid la mia de locuitori (9 locuitori din totalul de 1084 diagnosticați pozitiv), și Câmpani, cu 3,36 cazuri Coivid la mia de locuitori (8 cazuri active la o populație de 2.379 oameni).

În Oradea incidența este de 1,40, cu 317 cazuri Covid active.

Vezi mai jos situație pe orașe și comune!

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *