Urmareste-ne pe

Sanatate

Criză medicală! Peste 300 de medici, asistente și infirmiere au Covid-19 în Oradea. Se aduce personal medical din județ

Publicat

pe

(sursa foto: Timeshighereducation.com)

În timp ce numărul cazurilor de Covid-19 crește alarmant în Bihor, un număr tot mai mare de cadre medicale de la cele două mari spitale din Oradea (Județean și Municipal) se îmbolnăvesc, iar sistemul medical nu mai face față. Coordonatorul spitalelor din județ, dr. Gheorghe Carp, susține că pentru a face față crizei, sunt aduși medici, asistente și infirmiere de la mai multe spitale din județ.

Săptămâna trecută au fost depistate aproape 2.000 de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, iar paturile de la secția de Terapie Intensivă s-au umplut.

„Luni s-au suplimentat paturile la ATI, au ajuns la 28, dar toate s-au ocupat, dar problema deocamdată nu sunt dotările”, a explicat dr. Gheorghe Carp, chestionat de jurnaliști, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Peste 20% dintre medici, asistente și infirmierele din Oradea, adică peste 300, au luat virusul și au fost scoase din circuit pentru două săptămâni. Din această cauză, cei rămași în ture nu pot să facă față, lucrează peste limită și ajung la epuizare.

„Nu pot acoperi turele, lucrează prea mult, numai de la Spitalul Județean sunt 179 de bolnavi (n.r. cadre medicale). Sperăm ca peste două săptămâni când vor reveni, având imunitate, să nu mai avem această problemă”, a mai declarat medicul.

Pe de altă parte, la Spitalul Municipal sunt infectați 25 de medici şi 85 de asistente şi infirmiere, iar săptămâna trecută s-au mai îmbolnăvit încă 46.

Pentru a ține în frâu criza medicală din Oradea și pentru a minimiza riscul de transformare și a altor spitale în suport-Covid, s-a decis mobilizarea, în această perioadă, a unor cadre medicale de la spitalele din celelalte orașe din județ.

În ce privește numărul total al persoanelor diagnosticate în Bihor, marți, bilanţul de la începutul pandemiei a urcat la 9.410.

Conform unui comunicat transmis marți, semnat de prefectul Dumitru Țiplea, în ultimele 24 de ore, au mai fost depistați cu Covid-19 încă 218 bihoreni. Marți, la ora 8,30, numărul pacienţilor internaţi în Spitalul Municipal era de 457, iar al persoanelor vindecate, cumulat de la începutul crizei şi până în prezent, de 5.381, deci cu 131 mai multe decât în ziua precedentă.

Până marți dimineață, 278 de bihoreni infectați cu Covid decedaseră, dintre care 8 în ultimele 24 de ore.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *