Urmareste-ne pe

Actualitate

În sfârşit, profesionişti! Aeroportul din Oradea are un nou Consiliu de Administraţie

Publicat

pe

sursa foto: eBihoreanul.ro

La o lună după revocarea membrilor Consiliului de Administraţie al Aeroportului Oradea, format exclusiv din membri ai UDMR-PSD-ALDE şi condus de UDMR-istul Bimbo-Szuhai Tibor, aleşii bihorenilor i-au desemnat, vineri, într-o şedinţă extraordinară, printr-un vot aproape unanim, pe viitorii membri, care vor avea un mandat limitat la 4-6 luni.

Văzând că nu are majoritate, coaliţia UDMR-PSD nu a făcut nicio propunere privind componenţa noului CA, astfel că singurele propuneri au fost formulate de reprezentanţii PNL, cu acceptul celor doi consilieri ai ALDE. Noul CA va avea în componenţă doar manageri de profesie, din care trei specializaţi chiar în management aeroportuar şi aviatic.

Cei cinci sunt: Gheorghe Răcaru (fost manager al Tarom şi apoi, după pensionare, al Blue Air, ca reprezentant al Primăriei Oradea) (foto), Tudor Jidav (fost director general al Aeroportului Internaţional Otopeni, ca reprezentant al CJ), Răzvan Horga (fiul unui universitar orădean, specialist în management aeroportuar şcolit în Occident, ca reprezentant al operatorilor din turism), Alexandru Pop (managerul societăţii Sapient Imobiliare, ca reprezentant al operatorilor din sectorul comerţ-servicii) şi Adrian Dan Popuş (manager de companie din Parcul Industrial Oradea, reprezentant al sectorului industrial). Noul CA va fi completat de Doina Drăghici, ca reprezentant al statului, funcţionar la Ministerului Finanţelor.

Vicepreşedintele CJ Ioan Mang, el însuşi sexagenar, nu s-a răbdat să nu facă remarci maliţioase despre Gheorghe Răcaru, fostul manager Tarom şi Blue Air. „Domnul Răcaru are respectabila vârstă de 72 de ani, este din Bucureşti, fost, fost. Şi domnul Jidav este din Bucureşti. PNL a mai adus şi la conducerea CET pe cineva din Brăila şi l-a făcut praf”, a spus PSD-istul, care a mai adăugat că „din noiembrie responsabilitatea curselor externe este a PNL şi noi vom întreba în fiecare lună unde sunt cursele externe”.

Mult mai conciliant s-a arătat preşedintele CJ Pasztor Sandor, care a afirmat că felicită noul CA şi a promis că îl va susţine: „Încercăm să dăm tot ajutorul şi să conlucrăm, pentru că soluţia este să aducem curse externe”. Pasztor a făcut şi o glumă, spunând că „Ryanair se retrage din Budapesta, nu eu am rezolvat-o, credeţi-mă”.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *