Urmareste-ne pe

Actualitate

Se reiau zborurile internaționale pe Aeroportul din Oradea!

Publicat

pe

foto: Facebook / Aeroportul Internațional Oradea

Compania lowcost Ryanair va opera, din nou, curse internaționale de pe Aeroportul din Oradea! Primăria Oradea a decis, în urma unei proceduri de selecţie aprobate de Comisia Europeană, să acorde companiei irlandeze un ajutor de stat de 800.000 de euro.

Bilete la preț redus

„Ca urmare a comunicării rezultatului selecției pentru acordarea ajutorului de stat companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19, compania aeriană RYANAIR anunță reluarea zborurilor regulate de pe Aeroportul Oradea, începând cu luna Decembrie 2020 pe următoarele destinații:

Londra Stansted, în zilele de marți și sâmbătă;

Dusseldorf Weeze, în zilele de luni și vineri;

Milano Bergamo, în zilele de luni și vineri;

Bologna, în zilele de luni și joi”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Aeroportului Oradea.

Conform informării, fiecare destinație va fi operată cu o frecvență de două  zboruri/săptămână.

„Pentru a celebra lansarea noilor rute de pe Aeroportul Oradea, Ryanair pune în vânzare bilete de călătorie la prețul de 14.99 euro/segment, pentru călătorii până la data de 1 ianuarie 2021. Aceste bilete la preț redus pot fi achiziționate până la data de 1 octombrie 2020, la miezul nopții, de pe site-ul www.ryanair.com”, se mai arată în informare.

Primăria Oradea explică

Ryanair revine la Oradea după ce în 2018 a renunțat treptat la cele 5 curse pe care le opera. În ultima perioadă, în Oradea mai operau doar două companii aeriene, Tarom și Blue Air, ambele având doar curse interne spre și dinspre București.

Vestea a fost confirmată și de Primăria Oradea, care a explicat, marți, contextul. Concret, de câteva luni bune municipalitatea a făcut demersuri, prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune, pentru aprobarea unor măsuri de sprijin din fonduri europene.

„Primăria Municipiului Oradea prin APTOR a demarat în cursul lunii mai anul curent procedurile pentru aprobarea unor măsuri de sprijin pentru dezvoltarea accesibilității aeriene a orașului și județului Bihor. În luna august a fost emisă decizia Comisiei Europene prin care se aproba o schemă de ajutor de stat de 1 milion de euro pentru operatorii aerieni care vor dezvolta noi destinații internaționale pentru reducerea impactului pandemiei de COVID 19. Procedura publică de selecție a ofertelor a fost publicată în data de 17 august și, ca urmare a analizei ofertelor depuse, suntem bucuroși să anunțăm azi că Ryanair a fost declarată câștigătoare pentru suma de 800,000 de euro (valoarea maximă/companie) și, începând cu luna decembrie 2020, va opera 4 zboruri internaționale, cu două frecvențe pe săptămână pentru fiecare destinație. Destinațiile sunt: Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna și Dusseldorf (Weeze)”, se explică în comunicat.

Ce spune Bolojan

,,Sunt bucuros că licitația organizată de Aeroport cu finanțarea asigurată de Primăria Oradea, chiar în condiții de pandemie, a readus compania Ryanair la Oradea. S-a dovedit că soluția pentru conectarea externă a unui aeroport de tipul celui din Oradea presupune acordarea unor facilități companiilor pentru noile zboruri în primii ani, până la consolidarea unui anumit număr de pasageri. Dacă acum doi ani și jumătate, când s-au pierdut zborurile externe, ar fi fost o disponibilitate mai mare a Consiliului Județean Bihor de a oferi facilități, sunt convins că ar fi putut fi menținute zborurile. După preluarea mandatului de către cei care am fost aleși duminică, Consiliul Județean va colabora cu Primăria Oradea pentru a susține zborurile și pentru a asigura conectarea aeriană a județului Bihor cu mai multe aeroporturi din Europa în anii următori. Respect pentru bihoreni!”, a declarat Ilie Bolojan.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *