Urmareste-ne pe

Administratie

Încep înscrierile la creșele din Oradea. Unde pot depune părinții documentele

Publicat

pe

Incep inscrierile la cresa

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea dă startul sesiunii de înscriere a copiilor la creşă, pentru anul şcolar 2021 – 2022. În perioada 1-30 iunie, părinții pot depune documentația atât online, cât și la sediul instituției de pe str. Primăriei nr. 42, Serviciul Relaţii cu Publicul şi Evaluare.

Cei care optează pentru varianta online pot accesa aplicația AICI.

Părinții care doresc să depună dosarul la sediul DASO o pot face după următorul program: luni, marţi şi miercuri: 7.30 – 16.30, joi: 7.30 – 18.30, vineri: 7.30 – 16.00.

În prezent, în cele 15 creșe publice din Oradea sunt 680 locuri, dintre care disponibile pentru sesiunea din acest an, 380 de locuri.

„Sunt alături de părinții copilașilor din creșe și empatizez cu sentimentele de îngrijorare care îi încearcă odată cu intrarea copiilor lor în creșă. Îi asigur, însă, că toate creșele noastre oferă atât spații prietenoase, cât și un personal calificat și preocupat de bunăstarea sufletească a copiilor”, a precizat Arina Moş, viceprimarul municipiului Oradea.

Creșă nouă

Ca noutate, începând cu luna septembrie 2021, municipalitatea pune la dispoziția părinților o nouă creșă, construită din fonduri europene. Aceasta este situată în Parcul Industrial de pe Calea Borșului, strada General Gheorghe Mărdărescu nr. 12, și are  o capacitate de 40 de locuri. Clădirea unde va funcționa creșa este prevăzută cu săli de joacă, dormitoare, baie, vestiar pentru copii, izolator, cabinet medical și este dotată cu sistem de încălzire realizat prin pardoseală, micuții beneficiind astfel de un confort termic optim.

În ultimii ani, au fost efectuate lucrări de extindere și reabilitare a creșelor din Oradea, în urma cărora capacitatea acestora a crescut. La nivelul grupelor de creșă sunt respectate normele specifice de cubaj și particularitățile activităților destinate antepreșcolarilor.

Spațiile de recreere din curțile creșelor au fost de asemenea amenajate și echipate cu jocuri interactive pentru copii și cu echipamente de joacă viu colorate, pentru ca prichindeii să petreacă cât mai mult timp în aer liber.

„Ne bucurăm că frecvența copiilor la creșe este una bună, ceea ce înseamnă că părinții sunt mulțumiți. Totodată dorim să vă asigurăm că în toate creșele noastre se respectă regulile și procedurile impuse de legislația în vigoare și copiii beneficiază de toată grija pentru ca ei să se dezvolte armonios. Prioritățile noastre au fost și vor rămâne siguranța și sănătatea copiilor din creșe”, a precizat directorul DAS Oradea Anca Grama.

Detalii referitoare la actele necesare și cererea de înscriere la creșă regăsiți AICI. De asemenea, informații detaliate se pot obține la numărul de telefon 0359 / 411 925 – Serviciul Programe Sociale, din cadrul DASO.