Urmareste-ne pe

Actualitate

Lucrările la drumul de legătură dintre Oradea și autostrada A3 ar putea începe din toamnă (VIDEO)

Publicat

pe

Drumul ce va lega autostrada A3 cu Oradea va fi construit în zona fostei ferme de porci din Ioșia. Lucrările ar putea începe din toamnă.

Gata în 2022

Anunțul și detaliile despre proiect au fost prezentate de primarul Oradiei, Ilie Bolojan, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Cetate. Nodul rutier va asigura atât legătura dintre Oradea și drumul expres Oradea – Arad cu legătură spre Timișoara și apoi Serbia, cât și între orașul de pe Criș și viitoarea autostradă A3, care va duce până în Ungaria.

Porțiunea de 19 kilometri care va face legătura cu autostrada Transilvaniei a fost scoasă la licitație de CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), edilul Ilie Bolojan spunând că lucrările ar putea să înceapă chiar din toamnă, iar finalizarea se preconizează a fi în anul 2022.

Primarul a mai spus că acesta va fi cel mai important nod rutier al orașului. „El va fi situat la aproximativ un kilometru dincolo de calea ferată. Din acest punct vei putea pleca practic spre Europa pe autostrada ungară, spre Bucureşti pe autostrada Transilvania şi sigur, spre Arad – Timişoara – Serbia pe acest drum expres”, a precizat Bolojan.

Drum expres, mai târziu 

Cea de-a doua parte a nodului rutier, care va fi drumul expres Oradea – Arad va trece prin zona fostei ferme de porci din zona Ioșia, iar studiul de fezabilitate va fi realizat de municipalitățile din cele două orașe vecine care îl vor trimite apoi la CNAIR. Proiectul a fost amânat încă din anul 2007, dar acum Bolojan estimează că lucrările ar putea începe din primăvara anului viitor.

Traseul va avea o coborâre de pe drumul expres în zona intersecției cu drumul ce duce la Sântandrei și în zona localității Livada.