Urmareste-ne pe

Educatie

Nicoară redevine directorul Colegiului Gojdu din Oradea. Șeful IȘJ nu se lasă!

Publicat

pe

Florin Nicoara

Începând de vineri, 11 iunie, profesorul Florin Nicoară este din nou directorul Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea, după ce Tribunalul Bihor i-a admis cererea de suspendare a deciziei Inspectoratului Şcolar, prin care a fost demis. Chiar dacă nu este definitivă, sentinţa este executorie, până la pronunţarea instanţei de fond.

„Domnului Nicoară i s-a făcut o nedreptate, destituirea dumnealui a fost o decizie injustă şi pripită, o manifestare a unei vendete personale a domnului Blage”, a declarat, pentru eBihoreanul.ro, avocatul directorului, Bogdan Bodea, precizând că directorul a fost demis pentru decizii privind orarul şcolii luate în Consiliul de Administraţie, deci nu de el personal.

„Domnul Blage, în loc să atace în instanță acea decizie și să respecte ordinea de drept, astfel cum am procedat noi, a aruncat întreaga responsabilitate pe director și l-a destituit abuziv”.

Despre motivul principal invocat de inspectorul general, şi anume că la Gojdu nu se respectă scenariul de funcţionare în pandemie şi elevii participă o zi pe săptămână la lecţii online, avocatul a spus că „ordinul comun (n.r. al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei) cu numărul 3235 prevede expres că unităţile de învăţământ pot emite norme proprii prin care să reglementeze măsuri complementare celor prevăzute de actul normativ, deci Gojdu avea dreptul să-şi adopte propriul orar”.

Blage anunță plângere penală

În replică, șeful IȘJ Bihor afirmă că nu renunţă. Blage a declarat că în proces nu s-a ţinut cont de legalitatea demiterii directorului, ci doar de oportunitate, aşa că Inspectoratul va continua demersul.

„Cine nu mă cunoaşte îşi face iluzii că mă voi opri aici”, a declarat el.

Acesta a subliniat că i s-a părut ciudat că s-au respins cererile de abținere și recuzare a judecătoarei căreia i-a fost distribuit dosarul, deși are doi copii elevi la Colegiul Gojdu, care au participat şi la protestul declanşat împotriva demiterii lui Nicoară.

Potrivit aceleiași surse, Blage a anunţat că va deschide şi noi fronturi de luptă. Mai precis, Inspectoratul va cere anularea hotărârilor CA, prin care s-a decis ca, o zi pe săptămână, elevii să participe online la lecţii, inclusiv în instanță, și va sesiza și Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe de altă parte, Blage susţine că va face şi o plângere penală, pentru ceea ce a numit „transferuri ilegale” pe care le-a depistat la Colegiul Gojdu.

El a reclamat la Bucureşti că în clase de-a IX-a de la Colegiul Gojdu s-au făcut transferuri de elevi care aveau medii mai mici decât ultima admisă în clasele respective.

Mai precis, după repartizarea computerizată a elevilor, în sesiunea specială, s-au admis cazuri speciale, cum sunt cele ale fraţilor gemeni, chiar dacă aceşti elevi aveau medii mai mici decât ultima admisă, lucru permis de lege.

Numai că media cazului special admis a fost apoi considerată ultima, nu cea de la repartizarea computerizată, iar în acest interval de note s-au mai transferat şi alţi elevi.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *