Urmareste-ne pe

Actualitate

O echipă de militari români vor lupta cu virusul Covid-19, în Alabama, alături de americani (VIDEO)

Publicat

pe

(Sursa foto: captură de ecran - Facebook)

O echipă formată din medici, asistenți și specialiști din cadrul Armatei Române au plecat luni în statul Alabama, unde își vor ajuta colegii din sistemul de sănătate american să gestioneze pandemia de coronavirus.

Potrivit presei centrale, este vorba despre cinci militari specialişti în domeniul apărării chimice, biologice, radiologice și nucleare, cinci medici și cinci asistenţi medicali, care au plecat voluntar pentru două săptămâni în SUA.

Personalul MApN va oferi sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN (Apărarea chimică, biologică, radiologică și nucleară), a transmis biroul de presă al Ministerului Apărării Naționale.

„Folosesc ocazia pentru a transmite un mesaj ferm: între SUA și România e un solid parteneriat strategic, care generează acțiuni comune în toate domeniile de activitate”, a transmis premierul Ludovic Orban, prezent la Baza Aeriană 90 Otopeni, de acolo de unde au plecat cei 15 voluntari.

În Alabama, bilanțul îmbolnăvirilor cu Covid-19 a ajuns în weekend la peste 15.000 de cazuri, iar numărul deceselor, la 500.

Aceasta este cea de-a treia misiune internaţională de la începutul pandemiei de coronavirus la care participă cadre medicale din România, după cele din Italia şi Republica Moldova.

Acţiunea face parte din programul derulat de Departamentul american al Apărării în parteneriat cu mai multe țări ale lumii și inițiat, în urmă cu 30 de ani, pentru a ajuta statele din fostul bloc comunist.

Armata Română și Garda Națională din Alabama colaborează din 1993. Militarii români și cei ai statului american au făcut de-a lungul anilor antrenamente împreună în SUA și Europa și au luptat împreună în Irak.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *