Urmareste-ne pe

Actualitate

Piața Magnoliei prinde culoare: va fi reabilitată cu fonduri europene (FOTO)

Publicat

pe

Piața Magnoliei va deveni centru de cartier și va fi reabilitat din primăvară cu fonduri europene.

Anunțul a fost făcut public de viceprimarul Mircea Mălan pe pagina sa de Facebook. Tot acesta a mai explicat că proiectul a fost pregătit în așa fel încât să nu afecteze vegetația existentă.

„Proiectul a fost astfel conceput încât vegetaţia existentă să se păstreze şi să se adauge vegetaţie care să asigure un peisaj multicolor pe o perioadă cât mai mare din an. În jurul copacilor şi în jurul zonelor verzi vor fi locuri unde să se poată sta. Zona centrală a pieţei este proiectată ca loc de joacă pentru copii”, a explicat viceprimarul.

Viceprimarul a postat și câteva fotografii sugestive cu viitoarea înfățișare a parcului.

Postarea a adunat zeci de comentarii, unii dintre orădeni criticând faptul că nu a fost gândită și amenajarea unei parcări subterane.

„Amenajarea unei parcări subterane în această zonă ar costa foarte mult, peste posibilitatea noastră. Este important de reţinut că acest proiect se realizează cu fonduri europene, însă pentru parcări nu există finanţare alocată”, a explicat Mălan.

Lucrările de renovare a Pieței Magnoliei vor costa 10,4 milioane de lei și vor avea un termen de predare de 18 luni.

În cadrul investiţiei va fi pavată cu piatră cubică o suprafaţă de circa 4.000 metri pătraţi, iar alţi 5.000 metri pătraţi vor fi înierbaţi, iar pe lângă vegetaţia deja existentă, vor fi plantaţi încă 35 de platani şi 35 de magnolii.

Municipalitatea are în plan amenajarea a încă două centre de cartier în vecinătatea Arenei Antonio Alexe pentru zona Ioşia şi lângă McDrive-ul din Nufărul.