Urmareste-ne pe

Actualitate

Primele două decese provocate de coronavirus în România!

Publicat

pe

Foto: CNN / AFP / Getty Images

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, la ora 13, înregistrarea primelor două decese produse în cazul unor pacienți de coronavirus, COVID-19, în România.

„Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă”, arată comunicatul GSC.

De asemenea, autoritățile au raportat și creșterea numărului de infectați față de raportarea precedentă: în ultimele 24 de ore, acesta a crescut cu 66 de bolnavi.

Este cea mai mare creștere înregistrată până acum.

Grupul de Comunicare Strategică nu precizează unde anume au fost înregistrate noile cazuri, ci doar că pacienții au vârste cuprinse între 9 ani și 74 ani.

„Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași)”, mai arată GSC.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *