Urmareste-ne pe

Actualitate

Cu sau fără mască? Vezi sfaturile privind utilizarea măștilor, făcute de Institutul Național de Sănătate Publică!

Publicat

pe

În contextul pandemiei de coronavirus, Institutul Național de Sănătate Publică, prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, publică pe site câteva sfaturi privind utilizarea măștilor.

„Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Cu toate acestea, doar utilizarea unei măști nu este suficientă pentru a asigura un nivel adecvat de protecție și ar trebui adoptate și alte măsuri la fel de relevante”, transmit specialiștii.

Informarea amintește că folosirea măștii „trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire și control a transmiterii bolilor respiratorii”.

„Utilizarea și eliminarea corespunzătoare a măștii reprezintă una din măsurile eficiente pentru a limita transmiterea bolilor respiratorii”, atrag atenția specialiștii.

Concret, este foarte important ca:

– în timpul utilizării, trebuie să evitați atingerea măștii;

– să îndepărtați masca folosind tehnica adecvată (nu atingeți partea din față, ci îndepărtați snururile din spate), acțiune urmată de spălarea IMEDIATĂ a mâinilor cu apă și săpun;

– să nu reutilizați măștile de unică folosință.

Atenție, „măștile cu pânză (de ex. bumbac sau tifon) nu sunt recomandate în nicio situație!”, avertizează specialiștii în boli transmisibile!

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *