Urmareste-ne pe

Actualitate

Şefii de la Drumuri anunță investiții masive pentru acest an în Bihor

Publicat

pe

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan, a anunţat la Oradea investiții masive în şoselele naţionale din judeţ pe acest an.

„Vom avea lucrări de întreţinere pe Centura Oradea, pe DN 19 (Oradea-Marghita), pe DN 1 (Oradea-Cluj), se va muta cântarul pentru TIR-uri din Borş şi se vor face lucrări de întreţinere şi în Vama Borş, pentru că e nepotrivit să intri în ţară prin gropi. Cea mai mare investiţie din raza DRDP Cluj va fi anul acesta pe DN 76 (Oradea-Beiuş), colegii de la Drumuri şi-au propus ca în acest an să termine lucrările pe acest tronson. Se lucrează şi la încheierea exproprierilor pentru Centura Ştei, sperăm că în câteva zile vor fi gata, şi pentru Centura Aleşd”, a rezumat prefectul Dumitru Ţiplea liniile principale ale programului de întreţinere şi ale celui de investiţii pentru DN-urile din Bihor.

Potrivit lui Cecan, pe Centura Oradea vor fi făcute lucrări de reparaţii în valoare de aproape 5 milioane lei. „O să facem covoare subţiri la rece pe câteva porţiuni, iar pe 4,7 km vom face covoare asfaltice noi”, a spus directorul, referindu-se la porţiunea dinspre Şoseaua Borşului până la giraţia spre Sântandrei, de-a lungul străzii Densuşianu. De asemenea, tot pe Centura Oradea „va începe lărgirea cu încă o bandă la intrarea de pe DN1”, adică dinspre Borşului, lucrarea urmând să înceapă din 15 martie.

În ce priveşte reabilitarea şi modernizarea DN76, unde lucrările au început cu mai mult de 12 ani în urmă, Cecan, care a mai fost şef al DRDP Cluj, şi-a criticat predecesorii, promiţând că anul acesta vor fi gata, însă, între Oradea şi Beiuş. Pentru aceste lucrări, CNAIR a alocat cea mai mare sumă rezervată şoselelor naţionale din nord-vestul ţării, şi anume 161,802 milioane lei.

„Vă promit că vă vom monitoriza foarte atent!”, le-a spus reprezentanților CNAIR prefectul Dumitru Ţiplea.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *