Urmareste-ne pe

Actualitate

Crimă oribilă în Bihor: Un ucigaș eliberat recent în urma recursului compensatoriu și-a omorât a doua concubină

Publicat

pe

Scene de groază, petrecute în noaptea de sâmbătă spre duminică în orașul Aleșd, unde un criminal care a fost eliberat anul trecut înainte de termen, în urma recursului compensatoriu, și-a ucis a doua concubină.

Iosif Venţel, în vârstă de 47 ani, şi-a sugrumat concubina, după care s-a predat la Poliţie, fiind reținut și ulterior arestat, luni, pentru 30 de zile.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor îl anchetează pentru violenţă în familie comisă prin infracţiunea de omor, încadrare care face ca pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru fapta comisă, cea de omor, să se majoreze cu o pătrime, de la 20 la 25 ani de detenţie, minimumul rămânând acelaşi, de 10 ani.

Culmea este că bărbatul fusese închis din 2008, tot pentru uciderea unei concubine. Femeia în cauză era mama a 8 copii, dintre care 5 ai lui, și a fost înjunghiată de individ cu mai multe lovituri de cuţit. De asemenea, Vențel a lovit-o în cap şi cu un topor, fiind condamnat în 2010, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 15 ani de detenţie.

Ucigașul ar fi trebuit să iasă din penitenciar în 2022, însă a fost eliberat condiţionat pe 15 februarie 2018, în baza Legii 169/2017, care prevede reducerea din totalul pedepsei a 6 zile pentru 30 de zile executate în condiţii de detenţie necorespunzătoare.

Macabru este că fiul său, Iosif Daniel Venţel, a fost închis și el anul trecut, după ce și-a ucis și el iubita tot strângând-o de gât. Cel din urmă a fost condamnat definitiv, în martie 2019, la doar 10 ani de detenţie, instanţele luând în considerare faptul că tânărul şi-a recunoscut fapta şi nu avea antecedente penale.

Mai mult
Advertisement
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *