Urmareste-ne pe

Actualitate

Percheziții în Bihor: Tânăr din Aleșd, prins în flagrant cu droguri de risc (FOTO)

Publicat

pe

Un tânăr în vârstă de 26 de ani din Aleșd a fost reținut, iar în prezent este anchetat sub control judiciar, trafic intern de droguri de risc, după ce a fost prins în timp ce încerca să vândă cannabis. Tot sub control judiciar este anchetat și un tânăr de 23 de ani, client de-al său, prins și el în timp ce încerca să vândă mai departe marfa.

Conform unor comunicate ale Poliției Bihor și DIICOT, bărbatul de 26 de ani a fost prins în flagrant luni, 26 octombrie, de procurori DIICOT, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog.

„Acesta a fost depistat în timp ce ar fi primit o sumă de bani, care ar fi reprezentat contravaloarea unei cantități de 100 de grame de cannabis, vândute anterior și, în același timp, încercând să valorifice alte 105 grame de cannabis”, explică Poliția Bihor.

Anchetatorii au percheziționat și locuința acestuia, în Aleșd, unde au descoperit și de unde au ridicat 517 grame de cannabis, o instalație artizanală de cultivare și uscare a cannabisului indoor, un aparat de mărunțit, un cântar de mare precizie, mai multe semințe de cannabis, precum și 18.200 de lei.

„În cauză s-a reținut faptul că inculpatul a desfășurat activități de comercializare de droguri de risc, respectiv cannabis către diverşi consumatori și către alți dealeri de pe raza municipiului Oradea, oraşului Aleşd şi comunei Vadu Crişului din județul Bihor, la preţuri care variază în funcţie de cantitatea achiziţionată, respectiv 35-60 lei/gram”, explică DIICOT.

În același dosar, este anchetat, tot sub control judiciar, și clientul de 23 de ani, prins și el în flagrant, în urmă cu două săptămâni, pe 14 octombrie, în timp ce încerca să vândă 100 de grame de cannabis. „În urma cercetărilor, s-a stabilit că ar fi provenit de la bărbatul de 26 de ani, din Aleșd”, arată Poliția. De altfel, acasă la cel din urmă, s-au descoperit 1,5 grame de cannabis, 1 gram de cocaină, 2 pastile de ecstasy, 0,5 grame de amfetamină, un aparat de mărunțit și un cântar de mare precizie, toate fiind indisponibilizate în vederea cercetărilor.

„În cadrului acțiunii de prindere în flagrant delict desfășurate luni, 26 octombrie a.c., în Aleșd, tânărul de 23 de ani ar fi achitat o sumă de bani pentru cele 100 de grame cumpărate anterior de la bărbatul de 26 de ani, din Aleșd”, a mai transmis Poliția.

Ambii au fost reținuți – cel de 26 de ani luni, iar colegul său pe 14 octombrie, însă sunt cercetați sub control judiciar pentru 60 de zile.

„Cercetările continuă în vederea documentării activității infracționale”, încheie comunicatul Poliției.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *