Urmareste-ne pe

Actualitate

Cum arată noile tramvaie care vor circula, din ianuarie, prin Oradea (FOTO)

Publicat

pe

Primele două tramvaie din cele 20 noi comandate de Primăria Oradea de la firma Astra Arad vor ajunge la Oradea în luna ianuarie, cu întârziere de mai bine de o lună. Motivul? Constructorul are de făcut modificări la garnituri după ce Poliţia Rutieră a cerut ca acestea să se poată deplasa câteva sute de metri chiar dacă rămân fără curent electric, pentru a nu rămâne blocate în intersecţii.

Este vorba despre dotarea tramvaielor cu acumulatori pentru ca să nu se oprească în intersecţii când rămân fără curent şi să blocheze traficul auto. Această situație ar putea surveni în sensul giratoriu din faţa Bisericii Emanuel sau pe viitoarea linie de tramvai din Calea Aradului, la virajul la stânga pentru a înainta spre Cantemir de-a lungul Peţei.

„În septembrie, Poliţia Rutieră a solicitat că atunci când achiziţionăm mijloace de transport în comun acestea să fie dotate cu instalaţii care să le permită o autonomie de funcţionare de câteva sute de metri în cazul în care alimentarea cu energie electrică se întrerupe”, a explicat, marți, într-o conferință de presă, viceprimarul Mircea Mălan.

Edilul a mai adăugat că, după ce vor ajunge în orașul de pe Criș, cele două tramvaie vor fi testate pe rând pe toate liniile.

Noile tramvaie vor avea o capacitate de 160 de călători fiecare, vor fi dotate cu recuperator de energie la frânare, aer condiţionat, instalaţie de încălzire, rampă pentru persoanele cu dizabilităţi etc. şi vor fi vopsite în culorile oraşului.

„Sunt tramvaie de ultimă generaţie, care vor contribui consistent la creşterea calităţii transportului public în Oradea”, a dat asigurări Mălan.

Vezi în galeria de imagini cum vor arăta!

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *