Urmareste-ne pe

Educatie

Elevii din anii terminali s-au întors de azi la şcoală pentru pregătiri (FOTO)

Publicat

pe

Elevii de clasele a VIII-a şi a XII-a s-au întors la şcoală după trei luni de absenţă, pentru pregătire cu profesorii de specialitate, în vederea exemenelor care îi aşteaptă, evaluarea naţională, respectiv bacalaureatul.

Şcolile şi-au deschis marți porţile pentru elevii care se pregătesc de examene cu reguli neobişnuite, pentru a evita o eventuală răspândire a noului coronavirus, iar elevii se conformează întocmai.

Astfel, încă de la intrarea în şcoli sunt întâmpinaţi cu mesaje de rugăminte a respectării măsurilor, trasee marcate spre sălile de clasă şi retur, îşi dezinfectează mâinile cu soluţii specifice, iar încălţămintele şi le şterg pe un covoraş îmbibat cu dezinfectanţi, îşi schimbă măstile cu care au venit de acasă cu unele noi, le este luată temperatura şi intră doar cei care au sub 37,3 grade Celsius, în clasă sunt grupaţi astfel încât să nu fie mai mulţi de 10 prezenţi, după cum prevede ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii, totul fiind pentru sănătatea elevilor şi a profesorilor.

De altfel, cele 189.000 de măşti de protecţie, precum şi cele 5.514 de kit-uri biocide formate din şerveţele şi gel antibacterian au fost împărţite şcolilor în weekend de Inspectoratul Şcolar Judeţean, sub coordonarea prefectului Dumitru Ţiplea.

Orele de pregătire continuă până în 12 iunie, dar nu sunt obligatorii, astfel încât cei care optează să nu participe în şcoală la clase, o pot face în continuare online, de acasă.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *