Urmareste-ne pe

Actualitate

Flash mob PSD Bihor: „Toţi pentru Dezbatere” în loc de „Toţi pentru Justiţie”

Publicat

pe

Reprezentanţii Tineretului PSD Bihor au avut, luni seara, o ieşire inedită în centrul Oradiei. Circa 50 de activişti au organizat un flash mob cu caracter electoral, prin care au dorit să critice refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a participa la o dezbatere cu contracandidata sa din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, şefa PSD Viorica Dăncilă.

Manifestanţii au purtat pancartele de tipul celor folosite de opozanţii lor din mişcarea #Rezist, de forma unor mâini galbene, pe care vechiul mesaj „Toţi pentru Justiţie” a fost schimbat în „Toţi pentru Dezbatere”.

Membrii TSD Bihor s-au strâns în faţa Primăriei orădene, conduse de liberalul Ilie Bolojan, în faţa statuii Regelui Ferdinand şi în vecinătatea Palatului Vulturul Negru, după care s-au risipit, până să ajungă presa la faţa locului.

Ei şi-au explicat, câteva ore mai târziu, demersul printr-un comunicat însoţit de câteva imagini, subliniind că au dorit „o formă inedită de a cere mai multă transparenţă în aceste ultime zile ale campaniei pentru alegerile prezidenţiale” şi, totodată, de a-i solicita „candidatului Klaus Werner Iohannis să nu mai fugă de responsabilitatea propriului bilanț. Dacă îl are”.

„Pentru că #DEMOCRAȚIE înseamnă #DEZBATERE, ca și condiție esențială a progresului social în orice țară normală și europeană, tinerii participanți la flashmob vor ca și Klaus Werner Iohannis să se supună, în sfârșit, regulilor democrației și să aibă curajul de a accepta invitația doamnei Viorica Dăncilă la o dezbatere televizată față în față. Tinerii social democrați din Bihor sunt hotărâți să reia acest demers, cu o participare și mai mare, dacă președintele Klaus Werner Iohannis va da, și pe mai departe, dovadă de lașitate”, se arată în comunicatul TSD Bihor.

În ciuda criticilor primite, Klaus Iohannis a anunţat că va organiza o dezbatere proprie cu politologi şi formatori de opinie, refuzând să participe la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, deoarece aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste şi a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiţiei”.