Urmareste-ne pe

Actualitate

Percheziții în Bihor: Samsarii de mașini, căutați de „mascați” în 20 de județe (VIDEO)

Publicat

pe

Nu mai puțin de 175 de percheziții domiciliare au fost făcute, marți, în județul Bihor, în București și în alte 19 județe, în cadrul a cinci dosare penale ce vizează fapte de evaziune fiscală în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Informația apare într-un comunicat postat pe site-ul Poliției Române, sursă conform căreia anchetatorii pun în aplicare 19 mandate de aducere în municipiul București și județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

„Cercetările privesc o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand. Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi achiziționate astfel de autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului”, explică documentul Poliției Române.

Numai în perioada 2018-2019, prin activitatea infracțională derulată de membrii grupării, s-a creat un prejudiciu de 35 de milioane de lei.

Descinderile au avut loc în cadrul a cinci dosare penale instrumentate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Desfășurarea de forțe a fost impresionantă. Conform comunicatului, echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofițeri și agenți de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Direcția de Investigații Criminale, Institutul Național de Criminalistică, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, precum și din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și de la inspectoratele de poliție județene Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, care pun în aplicare mandatele de percheziție domiciliară.

„De asemenea, specialiștii Direcției Generale Antifraudă Fiscală fac verificări asupra legalității achizițiilor intracomunitare de autoturisme de pe piața europeană”, arată comunicatul.

Suportul operativ a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R, iar acțiunea a beneficiat și de sprijinul specialiștilor din cadrul Europol, prin intermediul biroului mobil.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *