Urmareste-ne pe

Actualitate

Premieră medicală la Spitalul Județean Oradea: Pacient operat pe cord deschis

Publicat

pe

Operație în premieră, realizată cu succes la Spitalul Județean din Oradea. Miercuri, 30 octombrie, în cadrul Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculară s-a efectuat „prima intervenție pe cord deschis – înlocuire valvulară aortică cu proteza valvulară în circulație extracorporeală”, după cum arată un comunicat transmis, joi, de Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.

Potrivit sursei citate, pacientul operat este un bărbat în vârstă de 71 de ani diagnosticat cu stenoză aortică valvulară, tratat în cadrul spitalului orădean.

Practic, medicii orădeni i-au înlocuit bolnavului valva aortică naturală, cea afectată, cu o proteză. Până acum acest tip de operație s-a realizat doar în centrele universitare mari, precum Cluj Napoca, Timişoara, Bucureşti, Iaşi şi Târgu Mureş.

„De acum, putem să oferim şi noi acest tip de servicii medicale. Pacienţii nu mai trebuie să aştepte cu lunile şi nici să plece în alte spitale din ţară”, a declarat dr. Jerzicska Ernő, unul dintre chirurgii care au participat la intervenţie.

Din echipa operatorie a mai făcut parte și chirurgul cardiolog Jagamos Endre, anestezistul Lucza Tunde, cardiotehnicieni, asistente medicale de la Județean, intervenția fiind sprijinită de colegi din cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiacă a Unității de Medicină Debrecen-Ungaria.

„Intervenția a decurs în mod obișnuit, evoluția postoperatorie a pacientului fiind favorabilă până la momentul de față. Ne așteptăm la o evoluție similară în continuare, atât în terapie intensivă, cât și în postoperator”, încheie comunicatul.

Întreaga procedură realizată de medicii Spitalului clinic judeţean Oradea – evaluarea medicală a pacientului, proteza şi intervenţia chirugicală – sunt decontate de Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *