Urmareste-ne pe

Foto

Soldații Revoluției din 1989, comemorați în cimitirul din Oradea (FOTO)

Publicat

pe

A fost lume puțină, duminică, în Cimitirul Municipal Rulikowski, la comemorarea soldaților care au murit în timpul Revoluției.

Evenimentul a avut loc chiar în fața mormintelor celor trei soldați orădeni care și-au pierdut viețile în 22 decembrie 1989, Adrian-Victor Puşcău (mort la Arad), Marius Cosma (găsit împuşcat în cap la Arad) şi Adrian-Dorin Danşe (mort la Bucureşti, împuşcat în artera carotidă).

Ceremonia solemnă a început cu o slujbă religioasă oficiată de episopul ortodox de Oradea, Sofronie Drincec. Audiența a fost puțină, formată doar din reprezentanții instituțiilor principale din oraș și câțiva elevi de la Colegiul Național Emanuil Gojdu.

A urmat apoi la microfon noul prefect, Dumitru Țiplea, care a transmis mesajul premierului Ludovic Orban legat de Ziua Victoriei Revoluției Române.

Liviu Lupea, reprezentant al Asociaţiei Luptătorilor pentru Victoria Revoluţiei, a spus, printre altele, că s-a bucurat că au fost realizate o serie de cărţi poştale cu imagini surprinse în 22 decembrie în faţa Primăriei Oradea, de Muzeul orașului Oradea.

În ordine, au depus coroane prefectul Dumitru Ţiplea, vicepreşedinţii CJ Bihor Ioan Mang şi Traian Bodea – preşedintele Pasztor Sandor lipsind de la eveniment -, primarul Ilie Bolojan, alături de viceprimarii Florin Birta şi Mircea Mălan, Garnizoana Oradea, reprezentată de locotenent colonel Daniel Luluşa, înlocuitorul comandantului.

După defilarea dispozitivului de onoare, în acordurile muzicii militare, alaiul s-a mutat la mormântul eroului Neculai Tomozei (inginer, împuşcat la Remeţi), unde a fost oficiată o altă slujbă religioasă, urmată, de asemenea, de depuneri de coroane.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *