Urmareste-ne pe

Actualitate

16 cadre medicale de la Spitalul din Aleşd, izolate după ce au intrat în contact cu un pacient cu coronavirus

Publicat

pe

16 cadre medicale de la Spitalul Orăşenesc din Aleşd au intrat în izolare la domiciliu după ce au intrat în contact cu un pacient internat cu pneumonie, dar diagnosticat ulterior ca infectat cu coronavirus. Din câte se pare, acesta ar fi fost contaminat de o rudă recent venită din străinătate.

Pacientul septuagenar a ajuns la spitalul din Aleşd cu o ambulanţă şi a declarat că nu a călătorit, nici nu a intrat în contact cu nicio persoană infectată sau venită din străinătate. Acesta a fost diagnosticat iniţial cu pneumonie, dar situaţia sa s-a înrăutăţit şi a fost transferat după o zi la Spitalul Municipal din Oradea unde a şi fost confirmat ca infectat cu coronavirus.

Din câte se pare acesta a fost vizitat şi astfel infectat de o rudă întoarsă în ţară din Anglia şi confirmată vineri cu coronavirus. Bărbatul este acum în stare gravă la secţia de Terapie Intensivă.

Doctorul Gheorghe Carp, numit coordonator al spitalelor din Bihor, a declarat într-o intervenţie la Digi24 că „este un caz tipic de inconştienţă a personalului, care a fost instruit cum să acţioneze. Ei spun că au avut echipamente de protecţie, dar pentru siguranţă toate persoanele care au intrat în legătură cu pacientul vor fi testate”. Rezultatele vor fi concludente însă doar în decurs de trei zile.

Medicul a criticat faptul că la Spitalul din Aleşd nu s-a ţinut cont de recomandarea de a se lucra în ture de câte 12 ore şi astfel pacientul a intrat în legătură cu cadre medicale din trei ture, într-o singură zi.

Gheorghe Carp a mai spus că activitatea Spitalului din Aleşd nu este afectată sub nicio formă, „secţia de Pneumologie este o secţie exterioară. Nu este afectată activitatea”.

Doctorul a adăugat că secţia a fost dezinfectată, iar angajaţii rămaşi sunt instruiţi în permanenţă.

„În urma anchetei au fost identificate 16 cadre medicale care au intrat în contact cu persoana confirmată pozitiv. Acestora li s-au prelevat probe pentru testare COVID-19 și a fost dispusă măsura de autoizolare la domiciliu. În unitatea medicală din Aleșd a fost aplicată dezinfecția terminală a spațiilor și în cursul zilei de astăzi, 30 martie 2020, un medic epidemiolog din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor se va deplasa  la fața locului pentru verificări, în vederea dispunerii de măsuri pentru siguranța pacienților internați și a personalului spitalului”, arată un comunicat transmis de Direcția de Sănătate Publică Bihor pe această temă.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *