Urmareste-ne pe

Actualitate

Au venit rezultatele: 12 cadre medicale de la Spitalul Aleşd nu sunt infectate cu coronavirus

Publicat

pe

Au venit rezultatele analizelor pentru 12 din cele 16 cadre medicale de la Spitalul Orăşenesc Aleşd, care au intrat în contact cu bolnavul infectat cu coronavirus. Acestea nu au contactat virusul, după cum au declarat directorul spitalului Florin Creţ şi primarul oraşului Aleşd, Ioan Todoca, într-o intervenţie filmată.

În conferinţa susţinută la Aleşd şi publicată pe site-ul Alesdonline.ro, cei doi au dat detalii referitoare la incidentul din 26 martie, când la spital s-a prezentat pacientul de 70 de ani, diagnosticat cu pneumonie trenantă şi a fost internat pe secţia de pneumologie. Fiindcă starea sa s-a agravat, a fost transferat la Oradea a doua zi, unde analizele au relevat infectarea cu coronavirus. Starea septuagenarului internat la ATI – Curteanu este critică, dar cu funcții vitale stabile.

Directorul Creț a declarat că a dispus ulterior o serie de măsuri, a stabilit toţi contacţii direcţi, 2 medici, 14 asistenți, infirmiere și îngrijitori au fost trimişi în izolare şi li s-au făcut testări cu aparatul PCR. Rezultatele primite pentru 12 cadre medicale sunt negative, aceste persoane nefiind infectate cu coronavirus.

Managerul Creț a mai precizat că în spitalul de la Aleșd sunt echipamente și materiale de prevenție, doar că pacientul a dat „o declarație eronată”, spunând că nu a intrat în contact cu alte persoane, „inducându-ne pe noi în eroare și punând în pericol viața colegilor mei”.

De asemenea, primarul Todoca a adăugat că ”Nu se poate să nu tratăm un pacient, indiferent dacă e cu coronavirus sau nu e cu coronavirus. El este un pacient care are dreptul la îngrijiire medicală. Nu putem să-l facem să ocolească Aleșdul. Poate mâine se va îmbolnăvi un aleșdean, ce o să facem cu el, o să-l excomunicăm? Va trebui să-l tratăm, pentru că este semenul nostru. Eu mă rog la Dumnezeu ca acest virus să ocolească Aleșdul. Și până acum se pare că l-a ocolit, chiar dacă a fost acest caz critic”.

Gheorghe Carp, coordonatorul tuturor spitalelor din Bihor, a spus că situaţia de la Aleșd este „un caz tipic de inconştienţă a personalului” deoarece nu s-a ţinut cont de recomandarea de a se lucra în ture de câte 12 ore şi, astfel, într-o singură zi, pacientul a intrat în contact cu trei ture.

De asemenea, arată DSP, „în unitatea medicală din Aleşd a fost aplicată dezinfecţia terminală a spaţiilor şi în cursul zilei de 30 martie 2020 un medic epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor se va deplasa la faţa locului pentru verificări, în vederea dispunerii de măsuri pentru siguranţa pacienţilor internaţi şi a personalului spitalului”.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *