Urmareste-ne pe

Actualitate

Al doilea caz suspect de coronavirus, spitalizat la Oradea. Nu are simptome

Publicat

pe

Foto: the-scientist.com

După ce marți a fost înregistrată prima suspiciune – neconfirmată – de coronavirus în Bihor, în cazul unei femei recent întoarse din Veneția, miercuri, autoritățile de sănătate publică au vorbit despre al doilea caz de suspiciune.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani din județul Neamț, de profesie șofer, care a venit din Italia și a intrat în țară prin punctul de trecere a frontierei Borș în cursul nopții de marți spre miercuri.

„A declarat că pe 14 februarie a fost într-o comună închisă de autorităţile italiene în zona Piacenza din cauza coronavirusului. Bărbatul este şofer acolo, lucrează pe o autoutilitară şi a fost în comuna respectivă pentru a descărca şi încărca marfă. Tot la trei luni se întoarce în ţară, de aceea a vrut să intre şi de data aceasta prin Borş. Este important de precizat că nu prezintă simptome de îmbolnăvire”, a spus şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Cu toate că bărbatul nu a dat niciun semn de boală, pentru că a trecut printr-o zonă în care au existat îmbolnăviri, el a fost preluat de o ambulanță și transportat direct la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal, conform procedurii.

Medici i-au recoltat probe biologice, iar analizele au fost trimise la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, rezultatele fiind așteptate în cursul zilei de joi.

Reprezentanții Prefecturii Bihor au precizat că, dat fiind că în judeţ funcţionează cinci puncte de trecere a frontierei, prin care tranzitează zilnic un mare număr de persoane care se întorc din ţări unde au fost identificate persoane bolnave ori suspecte de îmbolnăvire cu coronavirus, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte zilnic pentru a monitoriza şi analiza situaţia.

UPDATE:

Șefa DSP Bihor a anunțat că nici acest caz nu a fost confirmat cu coronavirus.

Șoferul din Neamț internat la Oradea NU are coronavirus!

Mai mult
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Șoferul din Neamț internat la Oradea NU are coronavirus! – Bihor24

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *