Urmareste-ne pe

Actualitate

Șoferul din Neamț internat la Oradea NU are coronavirus!

Publicat

pe

foto generic, bzi.ro

Șefa Direcției de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, a declarat joi că șoferul în vârstă de 50 de ani din Piatra Neamţ, internat cu o zi înainte la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Oradea, după ce a declarat la intrarea în ţară, prin Borş, că a lucrat într-o comună din Italia, afectată serios de coronavirus şi închisă de autorităţi, nu este infectat cu virusul COVID-19.

Analizele sale fuseseră trimise la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, iar rezultatele au venit în cursul zilei de joi.

Totuși el nu va fi externat imediat.

Potrivit noii metodologii impuse de Institutul Naţional de Sănătate Publică, bărbatul va fi testat încă o dată. „În cursul acestei zile am trimis, iar, la Timişoara a doua probă. Dacă şi a doua probă este negativă, atunci poate pleca acasă, în Piatra Neamţ”, a adăugat șefa DSP.

INSP a impus testarea de două ori pentru persoanele care nu prezintă simptomatologie, respectiv de trei ori pentru cele care au simptome.

Șefa DSP Bihor a mai adăugat că nu există alte internări cu suspiciune de coronavirus în Bihor. Totuși, joi dimineață, 135 de persoane se aflau în autoizolare la domiciliu în Bihor, după ce s-au întors din zone afectate de coronavirus. Nu au simptome şi sunt verificate periodic pentru a se vedea dacă respectă carantina la domiciliu de către echipaje mixte formate din poliţişti şi medici ai DSP.

Mai mult
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Al doilea caz suspect de coronavirus, spitalizat la Oradea. Nu are simptome – Bihor24

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *