Urmareste-ne pe

Actualitate

Fii informat, nu manipulat! Aveți grijă de unde vă luați informațiile. TelVerde pentru detalii despre coronavirus

Publicat

pe

În contextul panicii create în ultima perioadă și a informațiilor false care s-au răspândit pe rețelele de socializare despre coronavirus, a fost lansat un număr de telefon de unde doritorii își pot lua informații avizate!

Grupul de Comunicare Strategică, ce funcţionează în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență şi reuneşte reprezentanţi ai MAI, DSU, MS, MAE precum şi alte autorităţi naţionale competente, a anunțat, joi, lansarea unei linii TelVerde destinate celor care vor să afle informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (Coronavirus).

Linia a fost operaționalizată la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății.

Tot ce trebuie să facă cei intersați este să sune la numărul de telefon 0800800358.

„Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE. Programul de funcționare al liniei este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică”, arată informarea.

Atenție, însă, TelVerde NU este un număr destinat situațiilor de urgență. În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la 112.

Comunicatul mai amintește că, până în prezent, în România a fost confirmat un singur caz de infectare cu coronavirus. Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice. Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic.

De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

Joi dimineață, la Institutul Matei Balș erau în lucru 17 probe biologice. De asemenea, 99 de persoane se aflau în carantină, iar 5667 persoane erau monitorizate la domiciliu.

„În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 59) cu privire la Coronavirus”, mai arată comunicatul.

Vezi mai jos informații utile despre coronavirus, furnizate de Ministerul Sănătății!

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *