Urmareste-ne pe

Actualitate

Artistul Mircea orădean Cantor, stabilit la Paris, a prezentat detaliile de pe genţile Lady Dior, inspirate de motivele tradiționale din Bihor (VIDEO)

Publicat

pe

Cele două modele de genţi de lux create de artistul bihorean Mircea Cantor pentru Dior au fost prezentate în detaliu într-un clip care a fost publicat miercuri pe paginile oficiale ale cunoscutei case de modă franţuzeşti.

Mircea Cantor descrie în videoclip că motivele folosite sunt unele tradiţionale găsite pe un cojoc tradițional din zona sa de baștină.

„Funia este un simbol al continuităţii, este o legătură, de aceea am şi vrut neapărat să o integrez în geanta Lady Dior. În manufactură, frânghia este elementul esenţial pentru că îmbină piesele”, a explicat Mircea Cantor în video-ul care a fost publicat pe paginile oficiale ale Dior.

Acesta a detaliat şi că broderia celor două genţi create de el este inspirată de grădinile Edenului, simbol care se regăseşte şi pe cojoacele cohăneşti de Vaşcău, care l-au inspirat pentru a crea aceste genți cu note artistice, una crem și una neagră.

Citiți mai mult pe www.eBihoreanul.ro!

Mai mult