Urmareste-ne pe

Actualitate

Criza Covid se agravează și în Bihor. Medicii discută scenarii sumbre

Publicat

pe

Criza infectărilor cu noul tip de coronavirus se adâncește și în județul Bihor. Sâmbătă, numărul total al îmbolnăvirilor înregistrate în județ se ridicase la 780, după ce încă 15 bihoreni fuseseră diagnosticați cu Covid-19, în urma celor 477 de teste făcute în spitalele orădene.

Printre cei diagnosticați săptămâna aceasta s-au numărat și trei infirmiere de la Spitalul Municipal Oradea, o asistentă de la Spitalul Beiuș, dar și o doctoriță rezidentă la Maternitatea Oradea. De asemenea, Judecătoria Beiuş a anunțat suspendarea activității la Arhivă, Registratură, Biroul de Informare şi Relaţii cu Publicul şi Compartimentul Asociaţii şi Fundaţii până pe 7 august, urmând ca toate înscrisurile să fie comunicate instanţei doar prin fax, poştă şi email, după ce unul dintre judecători a intrat în izolare deoarece părinții săi, orădeni, au fost diagnosticaţi cu Covid.

Nu este clar dacă judecătorul a fost infectat, dar grefiera cu care lucra magistratul, testată fiind, a fost depistată cu Covid. La recomandarea DSP, conducerea instanţei a decis ca o parte din personalul auxiliar să intre în izolare.

Joi s-a înregistrat încă un deces, al 25-lea, în rândul bihorenilor cu Covid, al unui bărbat de 69 de ani, aflat în stare gravă la ATI, cu afecțiuni circulatorii, diabetice, cardiovasculare și pulmonare preexistente.

Pentru că numărul persoanelor infectate a crescut, la fel şi ponderea celor care acceptă ori care au nevoie efectivă de spitalizare, gradul de ocupare al secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal a crescut şi el până la 75% din capacitatea totală. La fel, au mai rămas puține locuri și la Terapie Intensivă.

În cursul dimineții de sâmbătă, conducerea Spitalului Municipal, a secţiilor ATI şi Infecţioase şi epidemiologii unităţii s-au întâlnit de urgență pentru a analiza ce e de făcut în cazul înmulţirii cazurilor Covid.

În esență, medicii spun că nu se dorește ca Spitalul Municipal să redevină unitate exclusiv anti-Covid.

„Am ajuns la concluzia că vom muta o parte din Infecţioase din centru pe strada Izvorului, în locul secţiilor de Pneumologie-TBC. Concret, bolnavii cu forme uşoare de Covid vor fi trataţi în continuare la Staţionarul II de pe Republicii, pe 80 de paturi, iar cei cu forme grave pe Izvorului, unde avem 120 de paturi, dar nu toate saloanele au grupuri sanitare proprii”, au explicat surse medicale.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *