Urmareste-ne pe

Fara categorie

Galerie Foto: Cinci parcuri din Oradea, ridicate la standarde moderne

Publicat

pe

În următorii ani, Oradea va deveni mai verde! Asta pentru că municipalitatea va investi în parcurile din Grigorescu, Veteranilor, Barcăului, Ion Bogdan și Soarelui.

Anunțul a fost făcut vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute de viceprimarul Florin Birta.

Acesta a dat detalii despre felul în care vor arăta cele cinci coridoare verzi. Parcul din zona Barcăului, unde lucrările au început deja din noiembrie anul trecut, va avea un spațiu de joacă pentru copii, un teren de sport și unul de fitness. În plus, parcul va avea Wi-Fi și sistem de supraveghere video.

Cel din zona Veteranilor, din cartierul Ioșia, va avea locuri de promenadă, spații de joacă pentru copii și mese de șah și de tenis. Următorul coridor verde, cel din cartierul Soarelui, va avea o pistă de alergare, zone pentru copii și pentru jocuri de echipă. La ambele, lucrările vor începe de săptămâna aceasta.

În Grigorescu și Ion Bogdan, lucrările vor începe în martie, respectiv aprilie. Parcul din Grigorescu va avea zonă de promenadă și un ochi de apă, iar cel din urmă va fi dotat cu o zonă de agrement cu pini și un pavilion dedicat organizării unor evenimente.

„Suma totală a acestor coridoare verzi se ridică la aproximativ 40 de milioane de lei, adică 8 milioane de euro, finanţate în totalitate prin fonduri europene, iar suprafaţa va fi de aproximativ 12 hectare. Aceste 12 hectare de noi parcuri vor fi amenajate pe terenuri degradate, adică nu sunt parcuri existente în municipiul Oradea care se modernizează, ci sunt terenuri care au fost folosite pentru depozitări ilegale ale unor deşeuri”, a declarat edilul.

Mai mult
Advertisement
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *