Urmareste-ne pe

Actualitate

Bărbat rănit în incendiu, la o casă din Izbuc. De la ce a pornit focul (FOTO)

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost rănit și a ajuns marți, 16 ianuarie, în urma unui incendiu izbucnit în propria locuință.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, lt. col. Camelia Roșca, focul a fost anunțat la 112 în jurul orei 16.15.

„Ajunși la locul intervenției, pompierii militari paramedici i-au acordat proprietarului, care suferise arsuri la nivelul căilor respiratorii, mâinilor, picioarelor și feței, primul ajutor calificat, predându-l ulterior, echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care i-a acordat îngrijirile medicale de specialitate și l-a transportat la spital”, arată comunicatul ISU.

Pompierii au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta violent în sufrageria casei.

Flăcările amenunțau să se extindă la întreaga locuință, dar și la o casă învecinată.

„Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de burlanul metalic al sobei, acesta nefiind izolat termic față de tavanul din lemn pe care îl străbătea”, mai arată ISU.

Flăcările au distrus bunurile din sufrageria locuinței.

„Reamintim bihorenilor că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, ca în acest caz, cu persoane rănite sau chiar cu  pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie izolate față de materialele combustibile, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile. Totodată, coșurile și burlanele de evacuare a fumului trebuie verificate și curăţate periodic, iar dacă este cazul, reparate, de persoane specializate şi autorizate”, se mai precizează în comunicat.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *