Urmareste-ne pe

Educatie

Lămpi UV, termometre și dozatoare cu senzori pentru școlile din Oradea

Publicat

pe

Primăria îşi propune să doteze toate şcolile din Oradea cu materiale sanitare şi dezinfectante, în contextul pregătirilor pentru revenirea elevilor în sălile de clasă. Primarul Florin Birta a anunţat că municipalitatea urmează să depună un proiect european de 2,8 milioane euro pentru a acoperi investiţia, validat joi cu unanimitate de voturi de Consiliul Local.

„Vrem să dotăm toate cele 44 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat care au personalitate juridică şi cele care sunt arondate acestora, adică în total 74 de unităţi de învăţământ”, a afirmat Birta. Prin intermediul acestui proiect, fiecare şcoală şi grădiniţă va primi: termometre digitale de scanare la distanţă pentru a fi amplasate la fiecare intrare sau ieşire, dozatoare de dezinfectant pentru mâini (pentru intrări şi culoare), baterii lavoar cu senzor pentru fiecare grup sanitar, dozatoare de săpun lichid cu senzor, dispenser rolă cu prosop textil sterilizabil (câte două bucăţi pentru fiecare grup sanitar) și cărucioare de curăţenie cu materiale și soluții.

Totodată, municipalitatea va investi, în cadrul proiectului menţionat, în dotarea sălilor de clasă cu lămpi cu ultraviolete care dezinfectează şi sterilizează aerul din încăperi. „În funcţie de spaţiu, în fiecare clasă vor fi amplasate una sau două lămpi”, a spus primarul.

El a adăugat că sterilizarea aerului se va face înainte şi după ore şi că, potrivit specialiștilor, aparatele nu sunt nocive pentru copii şi profesori.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *