Urmareste-ne pe

Actualitate

Cei mai implicaţi voluntari din Oradea au fost premiaţi

Publicat

pe

Andreea Mihuţ, voluntară ISU - SMURD

“Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi” pare a fi deviza persoanelor care îşi oferă dezinteresat ajutorul celor în nevoie, prin timp, efort şi chiar salvând vieţi. Ei sunt voluntarii. Cu vârste între 16 şi 83 de ani, aceştia sunt adevărate exemple de urmat, pentru zâmbetele şi speranţele aşezate cu dăruire în sufletele celor apăsaţi sau singuri. Cei mai activ implicaţi voluntari au fost recompensaţi, într-o gală specială dedicată lor.

Denumită de organizatorii DASO „eveniment de suflet”, cea de-a VIII-a ediţie a Galei Voluntarilor din Domeniul Asistenţei Sociale a devenit deja o tradiţie în Oradea. La evenimentul desfăşurat la Hotelul Ramada, marți, au participat peste 100 de persoane, voluntari, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai instituţiilor publice din municipiu.

Prezentă la eveniment, Arina Moş, directoarea instituţiei organizatoare DASO, a menţionat că Gala este „momentul în care evidențiem sprijinul oferit comunității noastre de către organizațiile neguvernamentale, voluntari, modele demne de urmat prin dorinţa de a ajuta dezinteresat”.

Şi prefectul Dumitru Țiplea a participat la Gală şi i-a felicitat şi mulţumit voluntarilor pentru că îşi răpesc din timp, din vieţi ca să ofere sprijin și dragoste celorlalţi, precizând faptul că el însuşi a activat ca voluntar în trecut.

„Celor care nu mai au speranţă le daţi speranţă, pe cei care nu mai pot să meargă îi ajutaţi să păşească, pe cei care au nevoie de ajutor să înveţe îi ajutaţi să înveţe”, a adăugat la rândul său viceprimarul Florin Birta (foto).

Lista celor mai buni voluntari

Au fost acordate 14 premii celor mai buni voluntari din cadrul tot atâtor asociații și fundații: de la Asociaţia Noua Acropolă Oradea – Andreea Neacșu, Asociaţia S.O.S Autism – Covaci Alexandru Narcis, Fundaţia Hospice Emanuel – Titus Curpaș, de la Asociaţia Amia Suflet de Copil – Luca Rătan – elev de 16 ani, Asociația Down Oradea – Mirela Ștef, Fundaţiei de Scleroză Multiplă – Mariana Blaga, Asociaţia Caritas Catolica – Kîmpan Ecaterina în vârstă de 83 de ani, Fundaţia Est Europa – Emilia Muț, Asociaţia Viaţă cu Autism – Duică Sorina, Federația Comunităților Evreiești din România – Cosmina Dudu, Asociația Filantropia Oradea – Iulian Stan, Meszaros Szabolcs – voluntar al Asociației pro Christo et Eclesia, Asociația de Tineret Mereu Împreună – Andreea Pontoș – asistent social și Fundației Neagu Elena și Dovin Coffe.

De asemenea au fost premiați voluntarii activi ai DASO în anul 2019:

– Vinter Nicolae și Demian Codrina Anamaria, voluntari în cadrul programului “O șansă în plus”, pentru meditațiile acordate copiilor

– Eric Christian Aron de la „Comoara cu poveşti Oradea – Trendart Company”, care susţine gratuit spectacole pentru copiii din Centrul de Îngrijire de Zi

– Ioana Cristina Gajdo, actriță a Teatrului Regina Maria, pentru încurajări de a vedea viaţa dintr-o perspectivă pozitivă

– Igor Lungu, actor şi clovn îndrăgit, voluntar de peste 15 ani

– Vinter Nicolae de la Asociatia Caritas Eparhial

Viorel Pașca, “îngerul celor oropsiți” din centrul Dumbrava

Alina Tărău, Bianca Diana Popa și Andreea Chișe pentru spectacole tradiționale susţinute la Ziua Internațională a Vârstnicilor

– Simona Hinţ, psiholog pentru copiii din creşă şi în cadrul Programului „Școala părinților”

– Silaghi Debora Sidonia, DGASPC Bihor, Centrul de Zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Oradea unde realizează terapii prin stimulare senzorială

– Denisa Cherecheș, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor

– Ecaterina Grecu şi Miorița Săteanu, pentru activitatea din centrele sociale multifuncționale.

„Am făcut diferența”

„Am reușit să fac diferența între viață și moarte, să asist la nevoile semenilor noștri atunci când au nevoie de “acel cineva” pentru ei” – este mărturia Andreei Mihuţ, absolventă a cursului „Salvator din pasiune”, voluntară de la 16 ani în cadrul Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Oradea – Smurd.

Numai în anul 2019 tânăra a efectuat peste 300 de ore de voluntariat și a participat la 36 de intervenții, în timpul cărora a reușit să readucă la viață două persoane aflate în stop cardio-respirator şi a salvat viața unui bărbat pe care l-a văzut prăbușindu-se pe stradă.

La cei 19 ani, acţiunile Andreei, precum şi ale tuturor celor implicaţi în voluntariat, sunt exemple clare de iubire a aproapelui. De urmat…

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *