Actualitate
Percheziții în Bihor, într-un dosar de trafic cu cocaină (FOTO)
Două percheziții au avut loc, miercuri, în județul Bihor, într-un dosar de trafic cu cocaină, în care sunt implicați interlopi grei din Timișoara, care, de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în alte infracţiuni grave, precum şantaje, reglări de conturi sau extorcări.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, în total, s-au făcut 24 de percheziţii domiciliare, dintre care două în Bihor şi 22 în Timiş.
Informarea nu specifică clar activităţile desfăşurate în Bihor, însă este cert că marile afaceri se derulau la Timişoara.
Cauza vizează destructurarea unei reţele acuzate de trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, deţinerea de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu şi camătă.
„În cursul anilor 2017-2019, la nivelul municipiului Timişoara s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, ce a avut ca principal scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină. Nucleul acestui grup este reprezentat de mai mulţi exponenţi ai lumii interlope din oraş, care de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în alte activităţi infracţionale comune (şantaje, reglări de conturi, extorcări)”, arată comunicatul.
Grupul era protejat de un lider marcant al lumii interlope din Timișoara, care avea grijă să „rezolve” conflictele între dealeri și „intermedia normalizarea relațiilor”, recompensat cu diverse sume de bani pentru serviciile sale. Rețeaua controla, practic, piaţa de cocaină din oraş, marea parte a dealerilor locali şi a consumatorilor constanţi de cocaină aprovizionându-se de aici. Dacă alţi dealeri din afară voiau să intre pe piaţa din oraşul de pe Bega, trebuiau să ceară acordul interlopilor.
Membrii grupării au acționat cu fereală, distribuind cocaina doar către persoane de încredere și către cosumatori fideli.
Potrivit tion.ro, printre cei vizați în acest dosar s-ar număra Lucian Boncu și Alin Huc, fost Oiță.
De asemenea, în rețea erau implicați și cetățeni sârbi, care au surse proprii de aprovizionare din Serbia.
Comunicatul nu detaliază ce obiecte au fost găsite și în urma descinderilor de miercuri, însă, potrivit imaginilor puse la dispoziție de DIICOT, este vorba despre o cantitate mare de plante, cuțite, ciocane și bâte de baseball. Cert este că, la final, 22 de persoane au fost conduse la DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara.