Urmareste-ne pe

Actualitate

Covid în Bihor: Județul a trecut de 12.000 de infectări, două localități carantinate

Publicat

pe

Sute de bihoreni au fost diagnosticați, săptămâna aceasta, cu Covid-19, numărul total al celor infectați de la începutul pandemiei depășind 12.300 de persoane.

Sâmbătă dimineață, Prefectura și Direcția de Sănătate Publică au raportat 230 de noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2 în ultimele 24 de ore. Bihorenii cel mai recent diagnosticaţi provin din Oradea, Auşeu, Beiuş, Sântandrei, Popeşti, Tileagd, Spinuş, Biharia, Oşorhei, Derna, Marghita, Chişlaz, Balc, Nojorid, Căbeşti, Valea lui Mihai, Brusturi, Sâniob, Salonta, Tileagd, Tăuteu, Ţeţchea, Sânmartin, Copăcel, Săcădat, Girişu de Criş, Câmpani, Ineu, Batăr, Tulca, Ştei, Drăgeşti, Pomezeu, Lunca, Şimian, Cetariu, Cociuba Mare, Tămăşeu, Vaşcău, Pietroasa, Budureasa, Măgeşti, Roşiori, Sălard, Diosig, Mădăras, Borod, Gepiu, Sârbi, Paleu, Curtuişeni, Abrămuţ şi Abram.

Între persoanele detectate cu Covid de vineri până sâmbătă se află şi un copil de 1 an, precum şi 20 de cadre medico-sanitare, de la Spitalul Municipal, Spitalul Judeţean şi Spitalul Militar din Oradea.

De altfel, toată săptămâna a fost una „de foc” în domeniul sanitar. Vineri, au fost raportate alte 23 de cadre medico-sanitare de la Spitalul Municipal, Serviciul de Ambulanţă, Spitalul MAI din Oradea şi spitalul din Marghita. Tot săptămâna trecută, spitalul de Psihiatrie din Nucet a devenit focar de Covid, după ce aproape o zecime din pacienţii internaţi au fost confirmaţi cu Covid-19, iar îmbolnăviri s-au înregistrat şi în rândul cadrelor medicale. Cu excepţia unei persoane, care a fost internată la Oradea, toţi pacienţii infectaţi cu Sars-Cov-2 au fost mutaţi într-un pavilion dedicat al unităţii din Nucet.

Săptămâna aceasta, numărul decedaților cu Covid din Bihor a ajuns la 317, iar cel al vindecaților a crescut la 8.541. Oficial, sâmbătă, județul Bihor ajunsese la o rată a infectărilor de 5,53 cazuri la mie.

În altă ordine de idei, marțea trecută, numărul UAT-urilor cu peste 3 cazuri la mie ajunsese la 64, cu 6 localităţi mai mult faţă de săptămâna de dinainte. Pentru prima oară, topul localităţilor este condus de comuna Câmpani, cu o incidență de 13,40 la mie, din care două sate – Fânațe și Câmpani – au intrat, începând de miercuri, în carantină. Localnicii de acolo pot ieși din case doar din motive bine întemeiate, fie pe baza unor declarații pe propria răspundere, fie în baza unei legitimații sau adeverințe eliberate de angajator.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *