Urmareste-ne pe

Educatie

Directorul Colegiului „Emanuil Gojdu” din Oradea a fost demis!

Publicat

pe

Decizie neașteptată a Inspectoratului Școlar Județean Bihor. Florin Nicoară (foto), directorul celei mai renumite şcoli din Oradea, Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, a fost demis vineri, 21 mai, prin votul Consiliului de Administraţie al IȘJ.

Motivul invocat oficial este că, în ciuda faptului că oraşul este în scenariul I, fiecare clasă din această şcoală are o zi în care stă acasă, cu lecţii online.

În plus, în această şcoală, orele au în continuare 40 de minute, iar pauzele au fost scurtate la 5 minute, timp în care elevii oricum nu au voie să iasă din clasă.

„Domnul director se consideră deasupra legii. Azi, în consiliul de administraţie al şcolii, a hotărât în continuare, cu toate că i s-a atras atenţia de mai multe ori, ca în cadrul şcolii o zi pe săptămână să fie online”, a spus, potrivit eBihoreanul.ro, şeful IȘJ, Virgil Blage, care susține că a primit plângeri de la părinţi că în școală nu se respectă programul firesc de predare.

„Este regretabil că elevii sunt ţinuţi ca în puşcării, cu pauze de 5 minute eventual, nu sunt lăsaţi în curte, se schimbă profesorii ca şi gardienii. Nu poţi să-ţi baţi joc de dimensiunea orei didactice, să o faci de 40 de minute, iar copiii de la Gojdu să fie la ora 12 pe terase”, a declarat Blage.

Atribuțiile lui Nicoară au fost delegate directoarei adjuncte Anca Mile.

Nicoară: „E o răzbunare”

De cealaltă parte, Florin Nicoară susţine că decizia șefului IȘJ ar fi o răzbunare personală, pentru că a criticat măsurile luate de acesta, făcând referire la faptul că, la începutul acestui an, a contestat dur decizia IŞJ de a tăia o clasă de-a IX-a din oferta Colegiului pentru această toamnă.

„Nu am stat cu capul plecat atunci când s-a tăiat o clasă de-a noua la Gojdu, mi-am spus nemulţumirea. Aşa o văd, ca pe o răzbunare personală”, a declarat fostul director.

Acesta a spus că deciziile luate de Consiliul de Administrație au fost menite să evite îmbolnăvirile în rândul elevilor şi respectă cadrul legal stabilit de Ministerul Sănătăţii şi de cel al Educaţiei. Ordinul comun al celor două instituţii prevede că în scenariul I, în care se află şi Oradea, participarea zilnică se face „cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie”.

„CA a analizat situaţia complexă în care se află şcoala, ţinând cont că e pandemie, stare de alertă, şi a luat măsurile pe care le-a considerat potrivite. Dacă dl Blage ştie să conducă această şcoală mai bine decât noi, este problema dânsului”, a mai spus Nicoară.

Demiterea sa i-a nemulţumit pe mulţi profesori şi elevi ai şcolii, care au afișat mesaje de susţinere pe internet de tipul „Gojdu protestează – Uniţi pentru directorul Nicoară”, iar Consiliul Elevilor a anunţat chiar un protest în curtea şcolii.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *